BİR ALERJİ HİKAYESİ VE AVİENDO

11:40

Bugün dünyanın en alerjik insanlarından biri olarak karşınızdayım. Gerçekten umutsuz bir giriş oldu, ama hikayenin öncesi de var.

Küçüklüğümden beri çeşitli garipliklere alerjisi olan bir insanım, en başta geleni de ev tozu. Ev tozunu yok etmek uğruna senelerdir halısı/tül perdesi olmayan odalarda yattığım, elyaf yorgandan başka yorgan kullanamadığım, kalmaya gittiğim evde önce temizlik yaptığım yetmedi; Trabzon'dan geldikten sonra bir anda alerji kriziyle çarpışmaya başlamam ve soluğu doktorda almam bir oldu. Uzunca bir "şundan mı alerji oldun, bundan mı" tetkiki yaşadıktan sonra (ki ben bir ara domatese alerjim olduğunu iddia etmeye bile başlamıştım, nedense domates yedikten sonra yanıyor ve kızarıyorum) doktor pes etti, en son kullandığım kozmetik ürünlerini değiştirmeyi tavsiye etti: Sözün özü, Parabensiz hayata geçiş yapmış bulundum.

Etrafta çılgınlarca parabensiz dermokozmetik arıyorum ne zamandır, meğer ne kadar zormuş! Daha önce hiç dikkat etmemiştim. Doktordan çıktığım gibi aynı gün şampuanımı değiştirdim (saç kremi kullanmamaya başladım), Dalan'a geçiş yaptım. Dalan'ın şimdiye kadar sadece nemlendiricisini kullanıyordum ve okuldaki kızlarla hastası olmuştuk. En basitinden "yağlı" değil, vıcık vıcık da değil, su bazlı bir şey sanırım, hemencik kuruyor ve kokusu harika. İşin garibi daha öncesinde onlarca lira vererek aldığım bütün nemlendiricilerden on kat daha iyi (üzgünüm The Body Shop, gerçekler!) ve fiyatı da aşırı uygun. Market reyonunda Dalan'ın zeytinyağlı şampuanını görüp, Parabensiz de olduğunu görünce hemen aldım ve 1-1.5 haftadır gayet memnuniyetle kullanıyorum.

Ama yüz ürünlerinde bu kadar şanslı değildim çünkü gerçekten yok. Yine Dalan'ın sabunu var, ama sabun da yüz için kullanılabilir bir ürün değil (çok direndim ama kabul etmek zorunda kaldım en son). Bugünlerde Aviendo'nun tamamen doğal yüz temizleyicisini ve toniğini kullanıyorum. Aviendo Danimarka markası ve yeni çıkmış, şişelerin estetiğine bayıldım (biz kızlar :/). Ürünleri gönderirken küçük örnekler de göndermişler. Annem yüz toniğini kullandıktan sonra yüzü inanılmaz bir reaksiyon verdi ama müşteri temsilcisi bunun içeriğindeki doğal Aloe Vera'dan kaynaklandığını, bir sorun olmadığını söyledi: Vücudu dinçleştiriyormuş (tabii annem bunu duyunca anında ikna oldu, genç göstermek için bu çileye değeceği konusunda hemfikir, hehe). Yüz temizleyicisi de benim yüzümü kuruttu (en son yüz kaslarım hareket edemez halde dudaklarıma silikon yaptırmışım gibi gülmeye çalışıyordum) ama iyice nemlendirdikten sonra gerçekten de işe yaradığını gördüm. Karma bir cildim olduğu için yüzümün parlamaması beni her zaman mutlu eder, bunu da Dalan ikilisiyle sağladım. Belki aynı markanın nemlendiricisi ile kullanınca daha düzgün bir sonuç elde edilebilirdi ama.

Şimdilik alerji yolcuğumuzda iyiye gidiyoruz, en azından kaşıntı yok, kızarma yok. Belki gerçekten Paraben'e bir alerjim vardı, bunu da sadece zaman gösterecek.

Bu arada yukarıdaki Aviendo ürünlerinin başka fotoğraflarını da çekmiştim, meraklısı için bu bir, bu da iki.

2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Yazının akışı ve sadeliği ile şu resmin güzelliği bile insanın içini ferahlatıyor tam bir profesyonel çekim kutlarım sizi..

    YanıtlaSil